Geçmişi Özetlemek

Askerliğim biteli uzun bir zaman oldu (8 ay kadar). Askerden geldikten hemen sonra iş aramaya başladım, bir anda kendimi Anadolu Sigorta Yazılım Geliştirme Müdürlüğünde çalışırken buldum. O kadar çabuk oldu ki galiba doğru karar verememişim. Sonra şu sorular aklıma gelmeye başladı. Neden buradayım?, yapmak istediğim işi yapıyor muyum? Soruların cevabı basit ti. Buna göre aksiyon almak lazımdı, bende istifa ettim. Çoğu arkadaşımın dediği şu oldu, yeni bir iş bulmadan neden istifa ettin? Önemli değildi ki inanmadığım bir işi yapmaktansa , bir süre işsiz kalmayı tercih ederdim. Sonra yeniden iş başvuruları başladı, görüşmelere gittim. Sütten ağzım yanmıştı bir kere artık daha dikkatliydim. En doğru kararı vermek için bekledim. Ve sonunda tam istediğim işi yaptığım bir yerde çalışıyorum.

Önemli Not: İş arayışım zamanındaki yardımları ve şu andaki çalıştığım firmayla beni tanıştırdığı için  Furkan ÇALIŞKAN’a büyük bir teşekkürü borç bilirim.

Saygılarımla.
Musa YUVACI

Geçmişi Özetlemek” üzerine 2 düşünce

  1. İsmail Şimşek

    Selamlar Musa Bey,

    Ömrümüzün büyük kısmı iş yerinde “işimizi” yaparken geçiyor. Dolayısıyla çalıştığımız kurum, yaptığımız iş, dokunduğumuz insanlar bir bütün olarak çok önemli. Çalışma ortamına girmeden, işin bizim için uygun olup olmadığını öngörmek gerçekten çok zor ama hiç araştırma yapmadan da işe girmek doğru değil tabi.

    Ben de bir hafta sonra Anadolu Sigorta’da işe başlayacağım. Kurum hakkında çevremden bilgi alamadım, diken üstündeyim. Çalışma ortamı (özellikle ekip konusunda) titiz biriyim.

    Ben sizden Anadolu Sigorta Yazılım Geliştirme Müdürlüğünde sizi tatmin etmeyen ya da rahatsız eden şeyleri ne olduğunu öğrenmek istiyorum aslında?

    Bu konuda bana biraz bilgi verirseniz müteşekkir olurum. Zira kurum benim için kapalı kutu şu an.

    İlginiz için Teşekkürler.

    İsmail Şimşek.

  2. Musa YUVACI Yazar

    İsmail Bey merhaba,

    Öncelikle şunu belirtmeliyim anadolu sigorta da ben istediğim işi yapmadığım için ayrıldım. Belki sizin için ideal bir yerdir. Yoksa çalışma arkadaşları olarak 100 kişiye yakın bir developer ekibi var, ben 2 ay sürecinde baya bir arkadaş edinmiştim. Sizin ne beklediğinizle ilgili bir konu. Ekipler var ortalama 5-10 kişilik onlardan sorumlu bir tane müdür yardımcısı var. O şekilde çalışılıyor.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir