İnsan Gibi İnsan Olmak..!

Uzun zamandır web ortamına bir şeyler vermek istiyordum. Hep yapıcam yapıcam diyordum ama bir türlü zaman bulup başlayamıyordum. En sonunda başladım. Şimdi de ilk yazımın ne üzerine olması konusunda kararsız kaldım ama en sonunda karar verebidim. İlk yazımı insan gibi insan olmak üzerine yazmaya karar verdim tabi kendi anladığım şekilde.

İnsan gibi insan olmak bu söz bile çok tuhaf geliyor. İnsan nasıl insan gibi olur. Aslında herkes kendine göre düzgündür , doğrudur.Asıl önemli olan ise kendimize dışarıdan bakabilmemizdir. İşte bunu yapabildiğimiz an değişim başlamış demektir. İyiye doğru değişimin başlangıcıdır bu.

Acaba insan gibi insan nasıl olunur ondan bahsetmeye başlayalım şimdi de. İlk önce yapılması gereken ön yargıların yıkılmasıdır. Ön yargılarla yaklaşıldığı zaman gerçekleri görmekten uzaklaşıyor, uzaklaştıkça da yanlış yapmaya başlıyoruz.

Yaftalamadan düşünmeyi öğrenmemiz gerekiyor. Çünkü insanlar düşüncelerinde özgürdür. Nasıl kendimiz istediğimizi düşünebilyorsak. Karşımızda ki insanlarında istediklerini düşünebileceklerini ve bizlerinde bu düşüncelere katılamasak bile saygı duymamız gerektiğini bilmeliyiz.

Kısaca ön yargılardan uzak , yaftalamadan , düşüncelere katılamasak bile saygı duyarak yaşamaya başladığımızda birşeyleri değiştirmeye başlamışızdır artık. Unutmayın değişime önce kendimizden başlamalıyız. Sonra yavaş yavaş çevremizde değişmeye başlar.

Bu konu hakkında daha bir çok söz söylenebilir ama ben sizleri sıkmamak için burada kesiyorum.

Neşeli ve sağlıklı günler dileğiyle.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir